Panowie odpalilem sobie ostatnio z karty SD w czasie jazdy zdjecia z wakacji fajny temat jak sie z kims jedzie to ludki moga sobie poogladac to i owo
Przepływomierz klękł
Zwiń
X
-
Przepływomierz klękł
Witam
w mojej octavce padł przepływomierz powietrza (110km TDI). Zaniepokoiło mnie to , że auto nie chciało za Chiny wkręcać się wyżej niż 3 tys obrotów i to niezależnie od biegów. Ponadto zauważyłem ostatnio, że wskazówka od paliwa za szybko przesuwa się z prawej do lewej strony. Podłączyłem VAG i wyskoczył błąd 17552- zwarcie masy na głównym przepływomierzu powietrza. Wykasowałem błąd jednak i tak się pojawia. Czytając o wymianie przepływomierza doszedłem do wniosku, że muszę się poradzić Was- czy to wszystko jedno jaki kupię przepływomierz powietrza? tzn. Będzie to bosch za około 300zeta. tylko na forum niektórzy wydziwiają co do numerów przepływomierzy itp. Czym się kierować? Czy jak pójdę do motoryzacyjnego i podam model, silnik, rocznik to wystarczy aby kupić odpowiedni przepływomierz?
Pozdrawiam
-
-
Zacznij od obejrzenia wtyczki, wiązki przewodów, ewentualnie podmień przepływkę i zobacz czy błąd zniknie. Jak się upewnisz że przepływka, spisz numery idź do sklepu, podasz numer typ silnika i powinni ogarnąć.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Litwincrew, możesz zawsze wywalić przepływkę i w ten sposób pozbędziesz się jednej z wielu nie potrzebnych rzeczy :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Re: Przepływomierz klękł
Zamieszczone przez LitwincrewWitam
w mojej octavce padł przepływomierz powietrza (110km TDI). Zaniepokoiło mnie to , że auto nie chciało za Chiny wkręcać się wyżej niż 3 tys obrotów i to niezależnie od biegów. Ponadto zauważyłem ostatnio, że wskazówka od paliwa za szybko przesuwa się z prawej do lewej strony. Podłączyłem VAG i wyskoczył błąd 17552- zwarcie masy na głównym przepływomierzu powietrza. Wykasowałem błąd jednak i tak się pojawia. Czytając o wymianie przepływomierza doszedłem do wniosku, że muszę się poradzić Was- czy to wszystko jedno jaki kupię przepływomierz powietrza? tzn. Będzie to bosch za około 300zeta. tylko na forum niektórzy wydziwiają co do numerów przepływomierzy itp. Czym się kierować? Czy jak pójdę do motoryzacyjnego i podam model, silnik, rocznik to wystarczy aby kupić odpowiedni przepływomierz?
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz